Evenementen

De archeologische werkgroep “Leen de Keijzer” organiseert regelmatig tal van evenementen, zoals tentoonstellingen, lezingen, demonstraties en zo voorts. Ook evenementen van onze partners tonen we graag…

Houdt daarom onze evenementenkalender scherp in de gaten.

 • 13
  13.Maart.Woensdag

  19:45 -22:30
  2019.03.13

  Beste AWN-er,

   

  Hierbij nodigen we je uit voor de jaarvergadering van onze afdeling die gehouden wordt op woensdag 13 maart a.s. in de Kapittelzaal van de Pieterskerk in Utrecht.

  De jaarvergadering vindt plaats na afloop van de 3e AWN-lezing van dit seizoen Deze begint om 19.45u.

  Spreker is archeoloog Lourens van der Feijst.

  Hij komt ons vertellen over de opgraving in Odijk in het voorjaar van 2017, waaraan een flink aantal AWN-leden heeft meegewerkt Tijdens de opgraving werden resten van een Romeins en Vroeg-Middeleeuws grafveld gevonden en sporen van een hofstede uit de Late Middeleeuwen.

 • 16
  16.Maart.Zaterdag

  10:30 -16:30
  2019.03.16

  Beste AWN’ers,

   

  Toen wij vorig jaar onze studiedag Aardewerk aankondigden, was een van de reacties: Alwéér voor beginners? Wanneer doen jullie eens iets voor mensen mét enige ervaring?

  En omdat wij altijd proberen om aan vragen uit het veld te voldoen, hierbij de aankondiging van een instructiedag Romeins Aardewerk.

   

  Bij recent onderzoek in Cuijk zijn behoorlijk grote hoeveelheden Romeins materiaal gevonden.

  Onze deelnemers mogen op zaterdag 16 maart bijdragen aan de uitwerking ervan – en intussen ook nog wat bijleren (hopen we).

  AWN DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING

  Instructiedag Romeins Aardewerk

  Determineren en uitzoeken

  Afbeeldingsresultaat voor romeins aardewerk

  ZATERDAG 16 MAART 2019, CUIJK

  TIJD: Ontvangst met koffie en thee vanaf 10:30 uur, Start programma 11:00 uur; einde ca. 16:30 uur

  LOCATIE: Archeologische werkplaats Cuijk

  KOSTEN: € 25,= per persoon – incl. koffie/thee en (Romeinse) lunch

  PROGRAMMA: Lezing, determinatie, museumbezoek, aardewerk passen AANMELDEN: zo spoedig mogelijk via e-mail: cdaleboudt@planet.nl

  (s.v.p. vermelden: naam, woonplaats, gsm-nummer

 • 22
  22.Maart.Vrijdag

  14:00 -17:00
  2019.03.22

  De provincie Utrecht kent een groot aantal organisaties en betrokkenen die zich bezig houden met (een aspect van) de geschiedenis van de Romeinse tijd. De limes speelt daarin sinds enige jaren een belangrijke rol, omdat die dwars door de provincie loopt én omdat we in 2021 de nominatie tot UNESCO Werelderfgoed hopen te krijgen voor het Nedergermaanse deel van de grens van het Romeinse Rijk.

  Om activiteiten op elkaar af te kunnen stemmen en elkaar op de hoogte te houden van nieuwe initiatieven, ontdekkingen, ontwikkelingen en projecten zijn Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) en Romeinse Limes Nederland (RLN) een netwerk gestart – in navolging van de andere limesprovincies, Gelderland en Zuid-Holland. Tijdens deze eerste bijeenkomst van 2019 geven we met elkaar het Utrechts netwerk verder vorm en inhoud.

  Wij nodigen je van harte uit op vrijdagmiddag 22 maart a.s. van 14.00 tot 17.00 uur in het Waterliniemuseum van Fort bij Vechten. Na afloop van de bijeenkomst biedt LEU een borrel aan.

  De opzet van het programma vindt je hieronder. Wil je zelf iets presenteren? Laat het ons weten, dan stemmen we de mogelijkheden af.

   

  Opzet programma:
  14.00 – 14.30 uur Inloop met thee en koffie
  14.30 – 17.00 uur Presentaties en overleg
  17.00 – 18.00 uur Borrel

Mocht u suggesties of opmerkingen met ons willen delen, maak dan nu gebruik van onderstaand formulier!