AWN Lezing Opgraving Het Burgje – Odijk & Ledenvergadering

2019-03-13 19:45 - 22:30

Beste AWN-er,

 

Hierbij nodigen we je uit voor de jaarvergadering van onze afdeling die gehouden wordt op woensdag 13 maart a.s. in de Kapittelzaal van de Pieterskerk in Utrecht.

De jaarvergadering vindt plaats na afloop van de 3e AWN-lezing van dit seizoen Deze begint om 19.45u.

Spreker is archeoloog Lourens van der Feijst.

Hij komt ons vertellen over de opgraving in Odijk in het voorjaar van 2017, waaraan een flink aantal AWN-leden heeft meegewerkt Tijdens de opgraving werden resten van een Romeins en Vroeg-Middeleeuws grafveld gevonden en sporen van een hofstede uit de Late Middeleeuwen.

Related upcoming events

 • 2019-11-19 14:41 - 2019-11-19 14:41

  Castellum lezing in Het Oude Station 

  Dinsdag 19 november as. Houdt Pieter Frederiks een lezing over de opgravingen die in de loop van de jaren, voorafgaand aan de bouw van de nieuwbouwwijk Castellum, hebben plaatsgevonden. 

  Er valt over de bewoningsmogelijkheden in de periode van ca 800 v. Chr. – de moderne tijd, heel veel te vertellen. Met name de reconstructietekeningen van het landschap  door de eeuwen heen, geven een prachtig inzicht hoe de rivier de Rijn zeker tot 1200 domineerde in het landschap en daardoor bepaalde waar gewoond kon worden 

  De ruim 300.000 vondsten inclusief de vis fuik van ca 400 v. Chr.( nu in het gemeentehuis te zien) en de unieke boomstamkano uit dezelfde periode (helaas nog steeds ter conservering in Lelystad) geven een geweldige inkijk in leven en wonen in het ruige landschap in IJzertijd en Romeinse tijd. 

  De lezing vindt plaats op de archeologiezolder van Het Oude Station, Stationsweg 99 in Houten.  

  Hier staat ook de gelijknamige tentoonstelling, met de vele bijzondere vondsten uit deze opgraving, die dus een goed decor vormt voor de lezing. 

  Aanvang 20.00uur, welkom van af 19.30uur, toegang gratis. In verband met de beperkte ruimte is aanmelding gewenst: info@archeologiehouten.nl