Museum: Praktische informatie

Ons museum is gevestigd op de zolderverdieping van het historische oude treinstation van Houten, Stationserf 99, 3991 KX – Houten.

Als u voor het gebouw staat vindt u de deur naar ons museum aan de linkerkant in het midden. Mocht de deur gesloten zijn, bel gerust aan!

De toegang tot het museum is te bereiken via een trap, maar voor rolstoelgebruikers is er ook een traplift beschikbaar. We hebben ook een rolstoel op onze museumverdieping ter beschikking. Als u even hulp wilt hebben bel aan! Wij komen naar u toe!

Het museum is op dinsdag en zaterdag te bezichtigen van 11:00 tot 15:00, maar op aanvraag kunt u in overleg ook op andere tijden terecht.

👉 Let op! In verband met het Coronavirus kan het museum vanaf 1 juni 2020 uitsluitend worden bezocht op aanvraag via ons boekingsysteem.

👉 Let op! In verband met het Coronavirus gelden speciale regels voor uw bezoek. Klik hier om deze speciale regels door te nemen.

Komt u van ver? Check even of het museum open is! Niets is vervelender dan voor een dichte deur staan… Dus mail of bel: Telefoon: 030 63 79 909 ; E-mail: info@archeologiehouten.nl


In de tentoonstelling zijn bij een aantal objecten bordjes met een QR-Code geplaatst. (voorbeeld QR-code)

Door het scannen van zo’n QR-code met een smartphone of tablet wordt de bezoeker in staat gesteld extra detail informatie in te zien.

Meer uitleg over het scannen en toepassen van een QR-code vindt u hier.


Wij leiden u graag rond, maar mocht u zelf eens rustig rond willen kijken is dat uiteraard geen enkel probleem. Bij iedere tentoonstelling is er een fraai uitgevoerde tentoonstellingsgids voor enkele euro’s te verkrijgen. En vergeet vooral niet bij het weggaan even een krabbeltje in ons gastenboek te zetten!


Voor groepen kunnen wij tegen een kleine vergoeding rondleidingen organiseren buiten de reguliere openingstijden. Mocht u daarin geïnteresseerd zijn, neem dan contact met ons op, bijvoorbeeld via onderstaand contactformulier;

Archeologie Museum Houten

Het Oude Station – 3991 KX Houten+31 (0)30 637 99 09 info@archeologiehouten.nl