Vorige Tentoonstelling

Kastelen, Kruiken en Kloostermoppen

De Archeologische werkgroep “Leen de Keijzer” had een bijzondere tentoonstelling in het Archeologiemuseum in Houten.👉 Ook nog te zien:

Expositie “Archeologische objecten in een modern jasje”

(klik op bovenstaande link voor meer informatie)


Docente: Lenie Baars.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Lenie-Baars-300x300.jpg

Graag toon ik u een aantal van mijn objecten, samengesteld uit diverse moderne materialen, steeds gecombineerd met archeologische vondsten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC_0074-225x300.jpg

Hoe ik daarbij kwam? Al sinds 2008 ben ik enthousiast lid van de Archeologische werkgroep “Leen de Keijzer” Houten. Daar kan ik een deel van mijn creativiteit kwijt. Ik houd ervan om nieuwe dingen te scheppen. Die creativiteit herken ik in mijzelf al sinds mijn kindertijd: zoeken, verzamelen, tekenen, ontwerpen. Die scheppingsdrang zette mij later aan het kunst-schilderen. Ik heb regelmatig geëxposeerd en geef ook schilderles in diverse technieken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20201208_150511-300x186.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC_0073-225x300.jpg

Mijn archeologie-hobby opende nieuwe creatieve mogelijkheden, namelijk het restaureren en herstellen van opgegraven vondstmateriaal van keramiek en glas. Van tijd tot tijd betrek ik kinderen bij die activiteiten in de vorm van workshops.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC_0076-225x300.jpg

Soms is vondstmateriaal om allerlei redenen archeologisch niet van belang, maar nog wel bruikbaar voor andere doeleinden. Zo kwam bij mij het idee op om “afgeschreven” keramische scherven en glas te verwerken in sieraden en andere objecten. Deze archeologische vondsten gaan dan niet verloren, maar blijven zichtbaar in een moderne context. Spelenderwijs en met passie probeer ik op deze wijze oud en nieuw met elkaar te verbinden en heb daartoe een eigen stijl proberen te ontwikkelen.

Een kleine brochure, behorend bij de expositie, geeft een korte beschrijving van de toegepaste materialen en verwijst naar de oorspronkelijke archeologische objecten.

Aan de hand van deze expositie zijn er ook een aantal workshops om zelf met archeologisch materiaal sieraden of andere creatieve vormen te maken.

Deze Workshops zijn €7,50 pp, koffie en/of thee en materialen inbegrepen, maar u moet wel boeken!

Er is een ruime hoeveelheid materiaal aanwezig, maar mocht u zelf iets mee willen nemen om te verwerken, vooral doe! Eventueel ook een scherpe schaar meenemen om een goed stukje leer af te knippen bijvoorbeeld. In goed overleg is alles mogelijk.