Archeonacht 2018 – Museum van Oudheden – Leiden

De Archeonacht is een avond georganiseerd door Stichting Nationale Archeologiedagen voor iedereen die wil ontdekken hoe leuk archeologie is. Het is tevens de feestelijke aftrap van de Maand van de opgegraven geschiedenis, in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Bekijk het programma hier.

De avond wordt geprogrammeerd door de ‘Young Underground Professionals’, een platform & denktank (opgericht door Stichting Nationale Archeologiedagen) van young professionals met een frisse blik op archeologie en publiek. Zij hebben voor deze avond een spannend en divers programma samengesteld waarbij de slogan van het Erfgoedjaar ‘Where the past meets the future’ tot zijn recht komt.

Met dank aan het Rijksmuseum van Oudheden, het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed en Provincie Zuid-Holland.

zaterdag 6 oktober
19.00 – 23.00 uur
Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Entree € 6,00 (inclusief een drankje), kinderen & jongeren t/m 18 jaar gratis

Related upcoming events

 • 18/06/2021 - 20/06/2021 Gehele dag

  De Nationale Archeologiedagen brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land.

  Beste Archeopartner,

   

  Op 18, 19 en 20 juni 2021 vindt de zesde editie van de Nationale Archeologiedagen plaats. Tijdens de vorige editie in 2019 waren er ruim 300 activiteiten door het hele land, bezocht door 40.000 bezoekers. We hopen dit jaar, samen met jullie, nog meer mensen zowel online als op locatie, voor archeologie te enthousiasmeren!

   

  Dit jaar zijn de dagen iets anders dan voorgaande jaren. Allereerst vanwege de verplaatsing van de datum. Van het tweede weekend van oktober naar het derde weekend van juni. Naast het voordeel van de (hopelijk) zonnige weersomstandigheden sluiten we voortaan ook aan bij de European Archaeology Days. Daarnaast zorgt de situatie rondom COVID-19 nog steeds voor de nodige maatregelen. Hoe dan ook zetten we de archeologie een weekend lang in de schijnwerpers met dit jaar een divers aanbod van zowel online activiteiten als activiteiten op locatie. 

   

  Coronaproof programmeren

  We hebben goede hoop dat er eind juni weer veel meer kan, maar ook als we nog met beperkingen zitten, zijn er volop mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten die bezoekers zelf kunnen ondernemen, zoals wandeltochten en fietsroutes, maar ook aan online lezingen, podcasts, filmpjes en online rondleidingen door een museum of bij een opgraving. Wil je inspiratie opdoen? Een impressie van de Archeologiedagen 2019 vind je in ons online magazine. Of kijk op Archeologie Leeft!. Binnenkort komt er een inspiratiedocument over het organiseren van een online activiteit. 

   

  Activiteit aanmelden

  Vanaf 1 april kun je je activiteit hier aanmelden door rechtsboven op de knop ‘Deelnemen’ te klikken. Hier kun je inloggen of, als je nieuw bent, persoonlijke inloggegevens aanmaken. In de inlogmodule kun je je activiteit aanmelden, promotiemateriaal bestellen en te allen tijde je gegevens beheren of wijzigen. Heb je vragen over de inlogmodule of kom je er niet uit? Dan kun je mij altijd mailen of bellen.

   

  Deelname is uiteraard gratis en je beslist zelf op welke dag(en) je mee wilt doen (binnen het weekend van de Archeologiedagen). 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *