AWN lezing Jan van Renswoude over Houten Castellum

February 12, 2020 20:00 - 22:00

Onze eerstvolgende archeologische uiteenzetting:

Unieke archeologie in Houten Castellum; bewoning langs een restgeul in de IJzertijd, Romeinse tijd en Vroege Middeleeuwen.
Jan van Renswoude woensdag 12 februari 2020 Gerestaureerde visfuik (Houtens Nieuws)

Vanwege geplande nieuwbouw in de nieuwe wijk Castellum in Houten onderzocht VUhbs Archeologie sporen van bewoning uit de IJzertijd, Romeinse tijd en Vroege Middeleeuwen langs en in een oude rivierarm.
Archeoloog Jan van Renswoude (VUhbs) geeft deze avond een persoonlijke toelichting op de in 2017 verschenen rapportage van deze opgravingen van 2010-2012.
De Houtense Archeologische Werkgroep ‘Leen de Keijzer’ toont ons ook in de eerste maanden van 2020 nog de intrigerende tentoonstelling ‘Van IJzertijd tot nieuwbouwwijk’ over deze opgraving.
Het onderzoek van deze oude rivier of restgeul bracht vooral belangrijke kennis over het leven in het rivierengebied in de pre- en protohistorie.

AWN-afdeling 12 Utrecht
awnutrecht@yahoo.com

Er waren bijzondere vondsten zoals een complete kano, visfuiken, brugconstructies, een rituele plek, opmerkelijke Romeinse munten en een metaaldepot van militaire uitrustingsstukken dat uniek is voor Nederland.

Alle lezingen vinden plaats in de Kapittelzaal of de Dekenzaal van de Pieterskerk in Utrecht.
Adres Pieterskerkhof 5 3512 JR Utrecht Aanvang 20.00 uur
Entree € 3,- voor niet-leden / gratis voor leden AWN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *