Nationale Archeologiedagen 2021

18/06/2021 - 20/06/2021 Gehele dag
AWG 'Leen de Keijzer' - Stationserf 99 - Houten
Phone:030 63 79 909
Address: Stationserf 99, 3991 KX – Houten

De Nationale Archeologiedagen brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land.

Beste Archeopartner,

 

Op 18, 19 en 20 juni 2021 vindt de zesde editie van de Nationale Archeologiedagen plaats. Tijdens de vorige editie in 2019 waren er ruim 300 activiteiten door het hele land, bezocht door 40.000 bezoekers. We hopen dit jaar, samen met jullie, nog meer mensen zowel online als op locatie, voor archeologie te enthousiasmeren!

 

Dit jaar zijn de dagen iets anders dan voorgaande jaren. Allereerst vanwege de verplaatsing van de datum. Van het tweede weekend van oktober naar het derde weekend van juni. Naast het voordeel van de (hopelijk) zonnige weersomstandigheden sluiten we voortaan ook aan bij de European Archaeology Days. Daarnaast zorgt de situatie rondom COVID-19 nog steeds voor de nodige maatregelen. Hoe dan ook zetten we de archeologie een weekend lang in de schijnwerpers met dit jaar een divers aanbod van zowel online activiteiten als activiteiten op locatie. 

 

Coronaproof programmeren

We hebben goede hoop dat er eind juni weer veel meer kan, maar ook als we nog met beperkingen zitten, zijn er volop mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten die bezoekers zelf kunnen ondernemen, zoals wandeltochten en fietsroutes, maar ook aan online lezingen, podcasts, filmpjes en online rondleidingen door een museum of bij een opgraving. Wil je inspiratie opdoen? Een impressie van de Archeologiedagen 2019 vind je in ons online magazine. Of kijk op Archeologie Leeft!. Binnenkort komt er een inspiratiedocument over het organiseren van een online activiteit. 

 

Activiteit aanmelden

Vanaf 1 april kun je je activiteit hier aanmelden door rechtsboven op de knop ‘Deelnemen’ te klikken. Hier kun je inloggen of, als je nieuw bent, persoonlijke inloggegevens aanmaken. In de inlogmodule kun je je activiteit aanmelden, promotiemateriaal bestellen en te allen tijde je gegevens beheren of wijzigen. Heb je vragen over de inlogmodule of kom je er niet uit? Dan kun je mij altijd mailen of bellen.

 

Deelname is uiteraard gratis en je beslist zelf op welke dag(en) je mee wilt doen (binnen het weekend van de Archeologiedagen). 

Related upcoming events

 • 10/08/2021 20:00 - 10/08/2021 21:00

  RMO-conservator Jasper de Bruin vertelt in een livestream-lezing over de limes, de tweeduizend jaar oude Romeinse grens die door heel Europa loopt. Delen daarvan stonden al op de UNESCO Werelderfgoedlijst, maar het Nederlandse deel tot voor kort nog niet. In deze lezing licht Jasper de Bruin toe waarom het verdiend is dat ook dit deel van de limes nu op die lijst staat.

  • datum: dinsdag 10 augustus 2021
  • tijd: 20.00 – 21.00 uur
  • locatie: livestream-lezing vanuit het Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: gratis
  • georganiseerd door RoMeO, de vriendenvereniging van het museum

  Aanmelden livestream

  Meld u aan voor de livestream

   

 • 04/10/2021 - 08/10/2021 Gehele dag

  Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober gaan we grafheuvels onderzoeken op de Utrechtse Heuvelrug. Met een grondboor onderzoeken we onder leiding van Universiteit Leiden potentiële nieuwe grafheuvels, die werden gevonden door de deelnemers aan Erfgoed Gezocht. Zoals alles in deze tijd is het onder voorbehoud, maar na inschrijving houden we je op de hoogte van ontwikkelingen.

  We gaan per groep met zo'n tien tot 12 personen een dagdeel op pad. Tijdstippen volgen later. Aanmelden gaat per datum. Kies eerst in de agenda de datum van jouw voorkeur en meld je dan aan.

 • 27/11/2021 10:00 - 27/11/2021 17:00

  Op zaterdag 27 november organiseert het LEU het PAN-Event; hét evenement voor hobbyarcheologen en detectorzoekers uit de provincie Utrecht. We hopen deze dag honderden vondsten in te kunnen voeren in de database van Portable Antiquities of the Netherlands (PAN) en een nieuw record te vestigen. Mis dit evenement niet en meld je aan!

  Help jij ons om een nieuw record te vestigen? Zet 27 november dan in je agenda. De locatie en het exacte programma van het event volgen.

  • za 27 november 2021 10:00 - 17:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *