Professionalisering: GIS

Alle archeologische artefacten zijn ERGENS gevonden. Logisch dus dat GIS een standaard onderdeel is van onze gegevensadministratie.

De vraag is natuurlijk, wat we met een Geografisch Informatie Systeem willen doen. Welke informatie presenteren we hoe, en waarom dan zo?

Kennelijk komt u voor de eerste of tweede keer op deze webpagina. Daarom is het wellicht raadzaam eerst even te kijken naar een kort overzicht welke aspecten zo’n geografisch informatiesysteem gericht op archeologisch onderzoek kan omvatten. Even lezen? Klik dan hier!

Kortom, voor een doelgerichte presentatie van onze gegevens op de kaart heb je een zekere mate van inzicht nodig welke systemen er gratis te vinden zijn. Want voor een vrijwilligersorganisatie moet het ook nog eens niets kosten. Dus: aan de slag!

Hieronder een korte presentatie van de bevindingen in GISland…
Klik op onderstaand venster, en scroll (naar beneden) door de presentatie. Handig is om de presentatie op het volledige scherm te tonen. Om er uit te gaan druk op de ‘Esc’-knop.

Hopelijk heeft bovenstaande presentatie een indruk gegeven van de mogelijkheden. En die zijn er zeker!


Voorts is er recentelijk ook in het Engels een handreiking verschenen, zie hieronder:

GIS_for_Archeology


En natuurlijk heeft de AWG eigen GIS-toepassingen, zoals (klik op de volgende link:-) ArchApp. Maar er zijn veel meer toepassingen, bijvoorbeeld: Kromme Rijngebied: AHN en Stroomruggen