Archeologie op afstand😃: Wat te doen in tijden van het Coronavirus?

Thuis in quarantaine? Geen mogelijkheid om weer met die geweldige hobby bezig te zijn: archeologie? … Of toch wel?

Natuurlijk kan dat, met: ‘Archeologie op afstand‘. We leggen het even uit:

💻📲Allereerst is er een oneindige hoeveelheid rapporten op het gebied van archeologie vrij online ter beschikking. Neem de tijd er eens voor, en zoek op jouw favoriete archeologische onderwerp. Lees eens rustig wat door. Deel jouw bevindingen met anderen.

Voor leden van de werkgroep is het delen van informatie simpel: vrijwel al onze gegevens zijn online ter beschikking via onze OneDrive 🌐. Log in op deze site om er achter te komen hoe je op onze OneDrive terecht komt.

Maar ook voor alle overige lezers is het over het algemeen relatief simpel om online gegevens te delen. Samen aan de slag! En u kunt ons altijd mailen; we houden de brievenbus in de gaten… Denk ook aan onze Facebook, Twitter en YouTube kanalen.

Ook kan er wat ons betreft worden gedacht aan het plaatsen van presentaties. Op deze website zijn er overigens al tal van voorbeelden van te vinden. Ga dus ook eens door deze website heen. Wandel nu eens op je gemak door de menu-structuur! Je weet niet wat je allemaal tegenkomt!

‼Maar ook voor de archeologische die-hards is er veel te doen. Wat te denken van analyse van al die vondst-gegevens? Er is vast veel meer uit te leren dan alleen een tabelletje afdrukken voor het depot. …

Bedenk eens een stel onderzoeksvragen, en ga er mee aan de slag! Laat ons weten wat je zoekt, deel het, doe het samen of alleen, maar doe het!

Kijk ook eens op het menu-item ‘Onderzoek -> Bureauonderzoek


WEBMASTER,

Houten, 20 maart 2020

4 thoughts on “Archeologie op afstand😃: Wat te doen in tijden van het Coronavirus?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *