Onderzoek

Een van de belangrijkste aspecten van onze werkgroep is het doen van onderzoek. Dat is deels het veldwerk: opgravingen, veldlopen en dergelijke, en deels het bureauwerk: uitwerken en rapporteren, nader context onderzoek en zo voorts.

👉 Gelukkig kan het bureauonderzoek (zelfs in ‘Coronatijd’ ) gewoon doorgaan, ook van huis uit. Onze werkgroep doet er alles aan om ondanks zulke beperkingen van een eventuele lockdown de archeologie bij u thuis te brengen. Met een feuilleton, extra artikelen, video’s en zo voorts. Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!

Wat heeft onze werkgroep bijgedragen op het gebied van archeologisch onderzoek?

Heel veel, zoals te zien is op de kaart hierboven weergegeven. De bijdrage van onze werkgroep aan het totaal van archeologisch onderzoek in de Kromme Rijnstreek is zonder twijfel substantieel te noemen, zoals blijkt bij nadere bestudering van de kaart.

De gele markers geven de waarnemingen van onze werkgroep aan, terwijl de overige rode markers de waarnemingen van andere instanties – doorgaans commerciële archeologische bedrijven – aangeven. De kaart laat zien dat onze werkgroep een substantieel aandeel levert in het archeologisch onderzoek van de Kromme Rijnstreek! (Bron van de kaart: Archis). Zelf even op zoek gaan om te kijken of er vlak bij u in de buurt wat is gevonden? Klik hier!

 

In de sub-pagina’s worden de genoemde onderzoekscategorieën ‘Veldonderzoek en ‘Bureauonderzoek‘ nader beschreven.

Maak bij voorkeur gebruik van het menu van deze website. Er zijn tal van onderwerpen onder het menu-item ‘Onderzoek‘ te vinden…

👉En kijk ook eens (op PC of laptop: rechter zij-menu) op het speciale “Onderzoekers Menu