Museum

👉 Helaas afgelopen… : (klik👉 ) Kastelen, Kruiken en Kloostermoppen – Houten in de Middeleeuwen

👉Nog te zien: Expositie “Archeologische objecten in een modern jasje”

Ook ‘Keuken’ begint met een ‘k’ …

De voorlaatste tentoonstelling: Van IJzertijd tot Nieuwbouwwijk!

Voor informatie over deze vorige tentoonstelling klik hier!


🖱 Praktische informatie over ons museum vindt u hier.

Museum-Merovingen


Eerdere tentoonstellingen

Meer informatie over een vorige tentoonstelling ‘Schatten van Vechten – Fectio‘ vindt u hier.

Deze vorige tentoonstelling in 2018 was druk bezocht. Ook de jeugd waas veelvuldig aanwezig in het kader van diverse onderwijsactiviteiten.

Met de poten in de modder50 jaar graven in de achtertuin van Houten

Deze overzichtstentoonstelling liep in het hele jaar 2017, iedere inwoner van de gemeente Houten kon zien wat er hier, als het ware in de achtertuin, de laatste 50 jaar gevonden is. Naast allerlei vondsten kunnen bezoekers via een interactief programma zelf bekijken wat waar opgegraven is.

Tegels spreken, bouwkeramiek uit stad en land

De expositie liep van 23 januari t/m 31 augustus 2016. Te zien waren wandtegels, vloertegels en haardtegels. Er werd verteld over de economische ontwikkeling en handelsnetwerken.

Midden-Nederland onder de Merovingen

De expositie liep van 31 januari t/m 30 november 2015 en ging over de tijd van 400-750 na Chr. Te zien waren objecten uit Rhenen-Elst in het Woud, Oud Leusden te Leusden, Leidsche Rijn (A2), Houten en Odijk.

Terra sigillata – het wedgwood van de Romeinen

De expositie liep van 21 september 2013 t/m 30 september 2014. Een unieke tentoonstelling van Romeins tafelservies uit het Kromme-Rijngebied, met topstukken uit andere archeologische musea. Meer dan 2000 bezoekers hebben deze expositie bezocht.

Van top tot teen

Deze tentoonstelling liep van 1 september 2012 tot 25 augustus 2013 en ging over de wijze waarop mensen in de loop der eeuwen hun lichaam dagelijks hebben verzorgd.

Wickenburgh door de eeuwen heen

Deze tentoonstelling liep van 8 mei 2010 tot 1 april 2011 en omvatte een groot deel van de huisverzameling van de familie Wttewaall in ‘t Goy. Verschillende Houtense basisscholen hebben meegedaan aan het project en een bezoek gebracht aan het museum.