Over ons

Archeologische werkgroep

De Archeologische Werkgroep ‘Leen de Keijzer’ is in april 1967 opgericht als werkgroep van de Historische Kring “Tussen Rijn en Lek”. De groep amateurarcheologen houdt zich bezig met archeologie in Houten, Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ‘t Waal, en het Kromme Rijngebied in het algemeen. De werkgroep is aangesloten bij de AWN (Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland).

De leden beoordelen plannen, doen opgravingen (op verzoek van gemeente of provincie), conserveren, bestuderen en bewaren archeologische vondsten en gegevens. De werkgroep toont de vondsten in het archeologisch museum en zij publiceert artikelen en boekjes. Daarnaast verzorgt zij op verzoek presentaties of lesprogramma’s. Ook publiceren zij een jaarverslag van de activiteiten van de werkgroep.

De Archeologische Werkgroep komt bijeen op de zolder van het Oude Station in Houten. Daar zijn ook het archeologisch museum en de vakbibliotheek gevestigd.

Op deze website kunt u meer informatie over deze en overige zaken vinden, en we nodigen u graag uit even rond te kijken op deze site.

Meer informatie over de verschillende activiteiten vindt u via de menu’s hierboven en hiernaast.

Kijk ook op facebook en twitter! Scroll naar beneden om hier verder naar te kijken en eventueel door te linken naar die sites.

Het Oude Station - Stationserf 99 - Houten

Kortom, een gezellige actieve club. Hier een impressie van een vergadering, met online video-verbindingen. Ook in onze club kan je op Corona-afstand of van huis uit mee werken. …

AWG in vergadering: Ina Marina Elsbieta Lieneke Peter Lenie Herman Pieter Rinke Joop Han