ArcheoBite #2

Hier is de tweede aflevering van ArcheoBite. Deze ArcheoBite laat zien hoe de vondst van een scherf met een speciale randversiering iets kan zeggen over de datering van de opgraving.

In dit geval uit een opgraving in Odijk, Singel 56, waar de AWG “Leen de Keijzer” heeft geassisteerd bij de opgraving door RAAP. Na de beëindiging van de opgraving door RAAP heeft de werkgroep een noodopgraving gedaan en de storthopen nader onderzocht. Uit dit materiaal kwamen nog veel interessante vondsten, waarvan één er in deze ArcheoBite wordt toegelicht.

versie #2.3 dd 18-feb-2021

Kijk verder ook eens hier

4 thoughts on “ArcheoBite #2”

  1. Heel boeiend Rinke deze korte ArcheoBite. Duidelijk die kaartjes en van die randversiering wist ik niets en dan ook nog die verschillen die je voor tijdbepaling kunt gebruiken. Ik heb weer wat geleerd.
    Ik heb een vraag:
    Als ik me herinner zei je in het filmpje dat de tijdaanduidingen A tm M
    Doorlopen tot in de Romeinse tijd. In de AcheoBite zei je dat de gecombineerde randversiering van de Odijkscherf uit het tijdvak K komt en dat dat x jaar vóór Christus is maar bij K is het toch na Chr?
    Groet van Herman

  2. Erg leerzaam en boeiend, deze ArcheoBite. Wat randen van aardewerk je kunnen vertellen! Dank voor deze interessante video.

  3. Rinke, een goede aanvulling voor geinteresseerden, maar zeker voor leken.
    Beelden zijn voortreffelijk.
    Bij het in spreken of de overvloeiers, moet je, zoals Herman al schreef opletten dat je niet inspreekt voor het beeld er is. Maar deze bite is al beter dan nummer 1. Ik denk nog steeds na over een onderwerp uitwerken. Het maken van de plaatjes is te doen, verhaal ook, maar de presentatie in beeld met vloeiende overgangen vraagt veel techniek kennis.
    Ik werk eerst nog maar wat rapporten uit

Comments are closed.