De nieuwe expositie is geopend!

De nieuwe expositie ‘Kastelen, Kruiken en Kloostermoppen’ van de archeologische werkgroep ‘Leen de Keijzer’ is geopend door de burgemeester van de gemeente Houten. Een feestelijk moment voor de werkgroep!

De ‘Schout’ (De Burgemeester van de gemeente Houten) is genadig en schenkt onze ‘boef’ de vrijheid! Dat vieren we met een mooie tentoonstelling! …
Ghiselbertus ten Goye

De expositie laat de Middeleeuwen in Houten zien aan de hand van archeologische vondsten en waarnemingen. Bijzonder is dat ook in Houten en omstreken een flink aantal kastelen en versterkte boerderijen hebben gestaan, waarvan slechts enkele nog bestaan. Verder wordt er aan tal van aspecten van het leven in de Middeleeuwen aandacht besteed, zoals Religie, Ontginning, Rechtspraak en zo voorts.


U kunt nu de tentoonstelling komen bekijken. Meer weten? Klik hier!

Met dank aan Omroep Houten!