Opgraving RAAP: Jochem Janszplantsoen – Odijk

De opgraving door RAAP , projectleider Roosje van Leeuwen, is afgelopen.

De eerste resultaten zijn bekend gemaakt door Portaal in een nieuwsbrief aan de bewoners in de directe omgeving van het Jochem Janszplantsoen. Het bericht is geschreven door Lauren Bruning van de ODRU.

Bewoningssporen uit de IJzertijd en Romeinse Tijd: archeologische vondsten Odijk, Jochem Janszplantsoen
door Lauren Bruning, ODRU, 24 november 2020

Bij archeologische opgravingen op het Jochem Janszplantsoen in Odijk zijn spectaculaire vondsten uit de IJzertijd en Romeinse tijd gedaan. Er zijn resten van tenminste drie gebouwen uit de IJzertijd en diverse waterputten met houten beschoeiingen gevonden. Verder hebben de archeologen delen van een armband, heel veel aardewerk, een speer- of pijlpunt en munten aangetroffen. De gebouwen lijken te behoren tot een groot nederzettingsterrein langs de Singel en provinciale weg N229, dat vanaf de IJzertijd mogelijk continue bewoond is geweest. In deze zone is in de Vroege Middeleeuwen het dorp Odijk ontstaan.

Hieronder als PDF;

nieuwsbrief_november_2020_jochemjanszplantsoen

En nog een link naar wat foto’s die een impressie geven van de laatste opgravingsdag.