Alexander van de Bunt (LEU) ondersteunt AWG “Leen de Keijzer” met PAN

Alexander van de Bunt – Vondstregistrator Landschap Erfgoed Utrecht – was op bezoek om de invoer te gaan begeleiden van tal van metaalvondsten in het registratie-systeem PAN (Portable Antiqueties Netherlands).

Er liggen nog veel metaalvondsten op de plank die administratief verwerkt moeten worden, en PAN maakt dat mogelijk. Meer dan dat: Het doel van PAN is om oudheidkundige vondsten in privé-bezit, met name metaalvondsten gevonden met behulp van een metaaldetector, te documenteren en online te publiceren, en zo de informatie over de vondsten en hun vondstlocatie beschikbaar te maken voor wetenschap, erfgoedonderzoek, musea en alle andere geïnteresseerden.

Meer hierover is hier te vinden.

We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en hopen u binnen afzienbare tijd wat te kunnen vertellen over de resultaten van dit werk.